Filter
Søk

Personvern

XL-BYGG DALE MALO AS

Personvern, behandling av personopplysninger og IT

 

Personopplysninger

Vi behandler alle personopplysninger etter norsk lovgivning.

Vi ber i hovedsak om opplysninger som vi trenger for å vite hvem du er, hva du trenger hjelp til, skjermdump/vedlegg som illustrerer ditt spørsmål og din kontaktinformasjon. I hovedsak vil dette være fullt navn, adresse, telefonnummer og mail. Vi vil innhente de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg.

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten basert på samtykket før du trakk det tilbake. 

Du kan når som helst få innsikt i, endre, eller be om å få slettet dine personopplysninger hos oss. 
Informasjon som er nødvendig i henhold til regnskapsloven vil bli innhentet og lagret i tråd med gjeldende regler og slettes ikke.

Hvem får tilgang til dine personopplysninger?

Andre selskaper i Konsernet.
XL-BYGG er del av Mestergruppen.
I noen tilfeller vil vi ha behov for å dele dine personopplysninger med andre selskaper i konsernet, for eksempel i forbindelse med rapportering til konsernledelsen. Opplysningene vi deler vil ikke bli brukt til andre formål enn nevnt ovenfor.

I de tilfeller vi bestiller varer fra leverandør for direkte levering blir kontaktinformasjon som navn, adresse, telefonnummer og mail bli videreformidlet for effektiv vareleveranse til vår vareleverandør og speditør(er) som er involvert i leveransen.

Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet. Slik utlevering vil bare finne sted dersom vi er pålagt dette etter gjeldende lover og regler.

Kortopplysninger

All informasjon som legges inn i forbindelse med betaling av kort lagres ikke.

Bruk av kundeopplysninger og innsynsrett

Du har rett til innsyn i opplysninger som er lagret om deg og kan kreve retting av feilaktige eller ufullstendige opplysninger. Du kan også begjære unødvendige opplysninger om deg selv slettet. 

Plikten til å slette opplysninger etter personopplysningsloven er i noen tilfeller begrenset av annen lovgivning. Dette gjelder for eksempel ved arkivering. Regnskapslovens krav til oppbevaringstid er et slikt eksempel.

Dersom du er misfornøyd med vår behandling av personopplysninger, kan du sende en klage til Datatilsynet. Vi ber imidlertid om at du kontakter oss først, så kan vi forsøke å løse problemet.

Som pålogget bruker i våre løsninger er du ansvarlig for din brukerkonto, inkludert sikkerheten, lokasjonen og tilkoblingen for alle enheter du bruker. Hold passordet eller andre innloggings- eller sikkerhetsakkreditiver hemmelige, ikke del brukerkontoen din med andre, eller bruk den på en måte som ikke er i samsvar med våre bruksvilkår. Bruk av løsningene kan medføre behandling av dine personopplysninger.

Cookies

XL-BYGG Dale Malo AS bruker informasjonskapsler (cookies) for å se på brukermønsteret til de som besøker nettsidene våre. Dette for å kunne øke brukervennligheten på våre nettsider og gjøre den mer relevant for deg som bruker. Ved å fortsette å benytte våre nettsider forutsetter vi at du som bruker godkjenner dette. Dette er i henhold til norsk lovgivning. En informasjonskapsel er en tekstfil som lagres i din nettleser for at vår nettside skal kjenne deg igjen. Moderne nettlesere aksepterer cookies automatisk, men du kan velge å endre disse innstillingene. Merk at mange nettsider ikke vil fungere optimal om du velger å ikke godkjenne cookies.

Informasjon som lagres er blant annet informasjon som gjør at vi kan huske varene dine i handlevognen og hvor du er på siden. I tillegg bruker vi Google Analytics som registrer brukernes ip-adresse, samt lagrer informasjon som hvilke sider brukeren er inne på, hvor lenge man er inne, hvor du kommer fra, nettleser som brukes osv. Informasjonen lagres i USA på Google sine servere, og opplysningene vi mottar er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Som bruker av Proffnett

Last ned personvernerklæringen for Proffnett her.

Dale Malo oppfordrer alle sine kunder til å sørge for god datasikkerhet på den datamaskin som brukes til kommunikasjon med oss og bruk av våre nettsider.
Det vil si at en har et bevisst forhold til innstilling av datamaskinens brannmur og at en har et oppdatert virus- og antispywareprogram. Vær oppmerksom dersom påloggingssiden i Proffnett har endret utseende eller det etterspørres annen informasjon enn det du normalt opplever.
Husk at alle personlige koder og passord må holdes hemmelig, også overfor personer som oppgir å representere Dale Malo eller myndighetene.
Dale Malo sine ansatte vil aldri etterspørre slik informasjon. Vi oppfordrer også alle våre kunder til ikke å ha det personlige passordet nedskrevet.

Vi kan ikke garantere at meldinger som sendes med e-post via det alminnelige nett ikke blir kjent for andre. Vi anbefaler derfor at sensitive opplysninger ikke sendes ved e-post.

Personvernombud

November 2017 fikk vi opprettet og godkjent Frode Ødegård som personvernombud hos XL-Bygg Dale Malo AS.
Vi fører jevnlig vurdering av risikobildet og om våre IT løsninger/interne rutiner sørger for å ivareta personvern opplysninger på en sikker og kvalitetsmessig god måte der kravene i personvernloven ivaretas.

Eventuelle spørsmål kan rettes til vår firmapost adresse.